Recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon

Als je zorg ontvangt, is dat vaak een ingrijpende en emotionele ervaring. Soms levert dit ook vragen op: krijg ik wel de juiste hulp en gebeurt dit wel op een juiste manier? Bij BAZ zijn we er natuurlijk altijd om deze vragen voor je te verhelderen. Dit kan je begeleider doen of de zorgmanager.

Heb je vragen die je liever met een onafhankelijke vertrouwenspersoon bespreekt? Dan kan dit ook. Iedereen die zorg ontvangt en vragen, klachten over en/of problemen heeft met de (toeleiding naar) zorg, heeft recht op ondersteuning van een onafhankelijk vertrouwenspersoon. BAZ is daarvoor aangesloten bij Zorgbelang Brabant.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Vertrouwenspersonen beantwoorden vragen, gaan vertrouwelijke gesprekken aan en bemiddelen bij klachten. Jij zelf of een van je naasten, kan kosteloos een beroep doen op de onafhankelijke vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant.

  • naar je te luisteren
  • met je mee te denken
  • je te informeren en te adviseren
  • je te ondersteunen bij eventuele klachten.

Een vertrouwenspersoon geeft geen oordeel over de geboden hulp, gaat vertrouwelijk om met informatie en handelt alleen met jouw medeweten en toestemming. Samen met jou probeert de vertrouwenspersoon er uit te komen en problemen vroegtijdig op te lossen. Hiermee kunnen klachten en juridische procedures worden voorkomen.

Wie is de vertrouwenspersoon voor de cliënten van BAZ?

In het geval van BAZ is dat Miriam van den Hout.

Je kunt haar telefonisch bereiken op 06-53884280 of per e-mail: mvdhout@zorgbelang-brabant.nl.

Miriam informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan zij je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Buro Atlantis Zorg.