Voor het BRoertje of ZUsje van...

Je bent een BRUS als je een BRoer of zUS hebt met een beperking of psychische kwetsbaarheid, zoals autisme of ADHD. In jullie gezin gaat het er soms net even wat anders aan toe, omdat je broer of zus meer aandacht en zorg nodig heeft. 

Wat zou het dan fijn zijn als jij je broer of zus wat beter kon begrijpen. En als er ook wat meer aandacht zou zijn voor hoe het nou voor JOU is om zo'n speciale broer of zus te hebben. Dat zouden jullie allebei misschien wat beter met elkaar om kunnen gaan. 


Wij vinden het belangrijk dat elk kind zich positief kan ontwikkelen. Dat kan alleen in een veilige en ontspannen situatie met de juiste begeleiding. Dat is dan ook de basis van alle activiteiten tijdens de Begeleiding BRUSsen. Deze groepen zijn daarom ook zeer geschikt voor kinderen van ouders met een beperking of psychische kwetsbaarheid (KOPP / KVO, ook wel jonge mantelzorgers genoemd). Bij de samenstelling van de groep wordt altijd gekeken of deze passend is. 

Tijdens de Begeleiding BRUSsen:

 • gaan we ontspannen en lol maken tijdens leuke activiteiten.
 • ontmoet je jongens en meisjes die in dezelfde situatie zitten (lotgenoten).
 • mag je jouw ervaringen delen met anderen, zonder je te schamen.
 • geven we jou meer inzicht in het gedrag van je broer of zus en leren we jou hier mee om te gaan. 

Naast deze activiteiten is er ook bijzondere aandacht voor jou als persoon en jouw eigen ontwikkeling. We bieden positieve begeleiding door samen te werken aan jouw eigen doelen. Daardoor voel je je beter en sta je weer steviger in je schoenen!

Begeleiding BRUSsen zomer-herfst 2018

7 woensdagmiddagen om de week:

Data: 22 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en als laatste 14 november

Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur

Locatie: St Josephstraat 76 in Dongen

Bij deelname van minimaal 4 kinderen gaan we al van start!!

 

Tijdens 7 woensdagmiddagen komen verschillende onderwerpen aan bod. De onderwerpen waarmee we aan de slag gaan zijn: 

 • Contact maken
 • Inlevingsvermogen
 • Verandering
 • Overprikkeling
 • Impulsiviteit en overactiviteit
 • Aandacht en concentratie
 • Informatieverwerking

Bij elk onderwerp doen we ervaringen op, hebben we aandacht voor jou in relatie tot je broer of zus en doen we creatieve- en beweeg activiteiten. 

Wil je meer informatie over deze groep of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@b-az.nl of bel naar 0162-318396 en vraag naar Mariëlle van den Diepstraten 

 

Voor therapie voor (inmiddels volwassen) kinderen van ouders met psychiatrische problematiek (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO) is er Praktijk Superesse. Een praktijk voor het verwerken van een onveilige jeugd voor volwassen KOPP kinderen. 
 

 


Klik hier voor onze flyer.