Begeleiding in groepen

BAZ biedt verschillende vormen van groepsbegeleiding aan. Om in aanmerking te komen voor onze groepen, moet je vooral iets willen leren. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat het gezellig is en dat er leuke bezigheden zijn, maar het belangrijkste is dat jij je doel gaat halen en iets opsteekt van de groepen.

Onze begeleidingsmomenten op de groepen vinden 1x per 2 weken plaats en zijn middels een vaste manier van activiteiten opgebouwd, namelijk:

  • Een activiteit gericht op 1 van de 5 pijlers van BAZ ( gezondheid-voeding, sociaal systeem, sport en bewegen of zelfontplooiiing ).
  • Een activiteit gericht op de Theory of Mind (TOM) - het vermogen om je in te leven in wateen ander denkt of voelt.
  • Een buitenactiviteit gericht op samenspel en samenwerking.

 

Kleine groep:
De kleine groep biedt begeleiding aan maximaal 5 kinderen/jongeren met 1 begeleider per 2 deelnemers. Tijdens de kleine groep wordt er gewerkt aan doelen die opgesteld zijn in het individuele begeleidingstraject. De deelnemers hebben naast de groep ook een andere vorm van begeleiding zoals ambulante begeleiding, weerbaarheid of begeleiding / behandeling bij een andere zorgaanbieder.

De kleine groep vindt plaats op de volgende dagen:
woensdag 13.00 – 17.00u ( kinderen t/m 12 jaar )
donderdag 17.00 – 21.00u ( jongeren vanaf 12 jaar )
vrijdag 17.00 – 21.00u ( jongeren vanaf 12 jaar )
zaterdag 9.30 – 14.30u ( kinderen t/m 12 jaar )

 

Grote groep:
De grote groep biedt begeleiding aan maximaal 11 kinderen/jongeren met 1 begeleider per 4 deelnemers. Tijdens de grote groep wordt er ook gewerkt aan individuele doelen. Van de deelnemers die in een grote groep zitten wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht. Zij vullen aan de hand van de kaders die BAZ biedt, zelf hun programma in voor de dag of avond. Daarnaast komt elke deelnemer een keer aan bod om een zelfbedachte activiteit te leiden.

De grote groep vindt plaats op de volgende dagen:
donderdag 17.00 – 21.00u ( jongeren vanaf 12 jaar )
vrijdag 17.00 – 21.00u ( jongeren vanaf 12 jaar )
zaterdag 9.00 – 17.00u ( jongeren vanaf 12 jaar )

 

Klik hier voor onze flyer.