Is de zorg voor mij bedoeld?BAZ schematisch

Onze zorgverlening kan op een hele grote doelgroep mensen toegepast worden maar is vooral bedoeld voor mensen die graag (zelf) verandering willen aanbrengen in hun leven.

Wij zijn er voor kinderen, jongeren, ouders en volwassenen (iedereen in de leeftijd 4 - 104) die in meer of mindere mate vastlopen in het leven of (tijdelijk) moeite hebben met het functioneren in onze maatschappij. Wij ondersteunen mensen met:

  • gedragsproblemen (ADD of ADHD)
  • emotionele beperkingen (Depressie, Angst of Dwang)
  • autisme (PDD-NOS of Asperger) 
  • een licht verstandelijke beperking
  • een wens om te leren beter voor zichzelf op te komen (Weerbaarheid - Rots en Water)
  • een BRoertje of zUSje met een beperking of psychisch probleem (BRUS)
  • vragen over de opvoeding

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat wij ouders helpen in de opvoeding, wij mensen met een burn-out helpen weer grip te krijgen op hun leven of mensen met terugkerende problemen zoals bijvoorbeeld verslavingen, schulden of problemen in de sociale contacten ondersteunen. 

 

Wij kijken per persoon naar de beperkingen en moeilijkheden, de krachten en mogelijkheden en passen daar onze begeleidingstrajecten op aan. Specifiek op problematiek en leeftijd zoeken wij de beste hulpverlener uit die past bij de zorgvraag. 
Wij staan voor veel vragen open, schakelen regelmatig extra expertise in en werken veel samen met andere partijen als dat gewenst is. Wij zijn van mening dat zorg altijd op maat aangeboden moet worden om doelen te behalen én te behouden. Zo kunnen we samen werken aan een betere toekomst! 

Geen mens is hetzelfde; een specifieke diagnose kan gedrag verklaren maar wij geloven dat de oplossing niet in één methodiek of benadering ligt. We zijn allemaal op een bepaalde manier gevormd in het leven en het is vooral belangrijk om erachter komen hoe dat je leven heeft bepaald en/of mogelijk nog bepaalt. Wij kijken altijd even terug naar het verleden, geven uitleg en verklaren gedragingen maar we richten vooral de aandacht op de mogelijkheden in de toekomst.  
Het belangrijkste voor ons is dat mensen het gevoel krijgen weer grip te hebben en te houden op hun leven en de keuzes die hierin maken.

 

In aanmerking komen voor zorg

Onze zorg valt onder de Jeugdhulp en Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Via de huisarts en via de gemeente waar je woont, kun je een beschikking voor deze zorg aanvragen. 

Afhankelijk van je persoonlijke situatie, wordt een beschikking afgegeven door óf de gemeente waar je woonachtig bent (sociale wijkteams / CJG ) óf je huisarts. Een huisarts kan altijd rechtstreeks naar ons verwijzen. 

Wij zijn in de omliggende gemeenten van Dongen (Hart van Brabant en Regio West Brabant Oost) gecontracteerd. Hieronder staan de gemeenten op een rijtje:

- Aalburg
- Alphen-Chaam
- Baarle-Nassau 
- Breda
- Dongen
- Drimmelen
- Geertruidenberg
- Gilze-Rijen 
- Goirle
- Heusden 
- Hilvarenbeek
- Loon op Zand
- Oisterwijk
- Oosterhout
- Tilburg
- Waalwijk
- Werkendam
- Woudrichem