Begeleiding BRUSsen en jonge mantelzorgers - Er is nog plaats!

Begeleiding BRUSsen en jonge mantelzorgers - Er is nog plaats!

Met gepaste trots, presenteren wij de nieuwe flyer voor de BRUSsen groep. En er is nog steeds ruimte voor aanmeldingen in de groep van deze zomer/herfst! 7 woensdagmiddagen om de week: 22 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en als laatste 14 november Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur Locatie: Oude Baan 99-H in Dongen

Samenwerking BAZ en De Volckaert

Samenwerking BAZ en De Volckaert

Vrijdag 8 juni heeft BAZ als groepsactiviteit meegedaan aan de Avondvierdaagse in Dongen. Dit in samenwerking met de Volckaert. De jongeren hielpen de ouderen door de rolstoelen te duwen. Hierdoor ontstond een mooie samenwerking tussen de jongeren vanuit BAZ en de ouderen vanuit de Volckaert. Al met al een geslaagde avond waarin de jongeren aan hun doelen hebben kunnen werken en de ouderen hebben genoten!

Nieuwe locatie Tilburg in gebruik genomen

Nieuwe locatie Tilburg in gebruik genomen

BAZ nu ook in Tilburg! Deze week zijn we van start gegaan op onze prachtige nieuwe locatie voor de Rots & Water trainingen aan de Bisschop Zwijsenstraat 35. Op de eerste verdieping van het pand van de Kinderfysiotherapie KFCT en Fysio Spijkers.

BRUS groepen weer van start! Zomer 2018 in Dongen of Tilburg

BRUS groepen weer van start!  Zomer 2018 in Dongen of Tilburg

Het is weer bijna zover, de BRUSgroep gaat weer van start. Je bent een BRUS als je een BRoer(tje) of zUS(je) hebt met een beperking of psychisch probleem, maar in deze groep ben je ook van harte welkom als juist een van je ouders een beperking of psychische kwetsbaarheid heeft. In deze groep leer je leeftijdgenoten kennen die dit ook meemaken en door middel van hele toffe activiteiten leer je er beter mee om gaan. Vanaf 2018 kan deze groep ook in Tilburg plaatsvinden!

Publicatie in Weekblad Dongen

Publicatie in Weekblad Dongen

Een leuk artikel in Weekblad Dongen over onze mooie organisatie. Komen jullie ook allemaal een kijkje nemen tussen 12 en 16 maart? De koffie staat al klaar! De cliëntenraad zal ook aanwezig zijn: Op woensdag 14 maart zal vanaf 13:30 uur de jongerenvertegenwoordiger van de Cliëntenraad, Luciën Kuijpers, aanwezig zijn. Op vrijdag 16 maart zal in de ochtend, van 10:00 tot 11:30 uur, de voorzitter van de Cliëntenraad, Victor Trip, aanwezig zijn.

VACATURE VERVOERSVRIJWILLIGER

VACATURE VERVOERSVRIJWILLIGER

WIE WIL ONS TWEE UURTJES IN DE WEEK HELPEN? BAZ is op zoek naar een vrijwilliger die 1 of meerdere cliënten wil vervoeren van en naar onze groepslocaties (omgeving Dongen). Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een warm en hecht team met collega’s, is auto rijden een passie en vind je het leuk om contact te hebben met kinderen? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Je werkdag is woensdag tussen 12.00 – 13.00u en tussen 16.30 – 17.30u Heb je interesse? We horen het graag via een mailtje naar info@b-az.nl!!

Weerbaarheidstraining succesvol afgerond

Weerbaarheidstraining succesvol afgerond

En weer twee kanjers die hun weerbaarheidstraining succesvol hebben afgerond! Wil je ook graag leren beter voor je zelf op te komen? Je zelfbeheersing te verbeteren? Meer zelfvertrouwen te krijgen? Vraag dan vrijblijvend informatie aan over onze Rots & Water trainingen. We hebben zowel een individueel als een groepsaanbod en per 1 april 2018 kunnen de trainingen niet alleen in Dongen en Waalwijk, maar ook in Tilburg plaats vinden! De trainingen worden gegeven door gecertificeerde Rots&Water trainers.

Open dagen tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2018

Open dagen tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2018

In de week van Zorg en Welzijn 2018 is BAZ geopend voor iedereen die wil weten wie we zijn en wat we doen. Van 12 t/m 16 maart kan je dagelijks tussen 10u en 16u binnenlopen voor een kopie koffie of thee. Een van ons kan je dan wat meer te vertellen over onze mooie organisatie. Op dinsdag organiseren we ook de stagemarkt voor wie interesse heeft om bij ons stage te komen lopen. En op zowel de woensdag als de vrijdag zal de cliëntenraad ook aanwezig zijn om huidige en toekomstige hulpvragers w

Groepstraining weerbaarheid

Groepstraining weerbaarheid

De groepstrainingen weerbaarheid voor zowel de jongeren uit groep 8 al die voor de middelbare scholieren zijn succesvol afgerond. Wil je samen met leeftijdgenoten oefenen hoe je voor jezelf op kan komen, je zelfvertrouwen kan vergroten, met je emoties om kan gaan en/of je zelfbeheersing kan verbeteren? Geïnteresseerden voor een groepstraining in 2018 kunnen zich aanmelden via wieke@b-az.nl. Een nieuwe groepstraining zal naar verwachting in het voor- of najaar plaatsvinden. Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

Cliënttevredenheidsonderzoek najaar 2017

Cliënttevredenheidsonderzoek najaar 2017

Beste cliënt van BAZ, wij zijn erg benieuwd naar jouw tevredenheid over de zorg die wij leveren. Zou je voor ons deze enquête willen invullen? Het helpt ons de kwaliteit van zorg te behouden en te verbeteren.

Er is nog ruimte voor een aantal kinderen/jongeren in onze brusjesgroep (start 25 okt) en weerbaarheidgroep (start 1 november)!!!

Er is nog ruimte voor een aantal kinderen/jongeren in onze brusjesgroep (start 25 okt) en weerbaarheidgroep (start 1 november)!!!

Ben jij een broer(tje) of zus(je) van een kind met (gedrags)problemen? Jij bent ook speciaal! En speciaal voor jou hebben wij de brusjes groep. Iedereen in die groep heeft een broer of zus die wat meer aandacht vraagt dan de meeste kinderen. In de groep ervaar je dat anderen dat ook lastig vinden, maar je leert er (via leuke activiteiten) ook wat meer begrip te hebben voor elkaar hoe je er mee om kan gaan. We hebben nog enkele plaatsjes vrij, dus meld je gauw aan! En weerbaarheid groep is voor iedereen die al eens een individueel traject weerbaarheid heeft doorlopen.

Herfstvakantie activiteiten bij BAZ

Herfstvakantie activiteiten bij BAZ

De laatste keer in deze vorm!! Schrijf je in via onze site onder het kopje 'inschrijfformulieren'. We zijn ons aan het beraden op een andere manier van begeleiding bieden in de schoolvakanties. Naast de lopende ambulante en groepsbegeleidingen is er in de schoolvakanties vaak behoefte aan iets extra's. Op dit moment komen we daar aan tegemoet door middel van het aanbieden van dagactiviteiten, zo ook aankomende herfstvakantie.

Inloopmiddag 20 sept 2017

Inloopmiddag 20 sept 2017

Benieuwd naar wat BAZ (nog meer) doet en te bieden heeft? Benieuwd wie er bij BAZ werken? Altijd al een gezicht bij de naam willen hebben? Kom dan naar onze inloopmiddag op 20 september 16:00 - 19:00.

Gamen als kwaliteit

Gamen als kwaliteit

SJS en Fontys organiseren op 28 september weer een inspirerende ‘Aan-tafel ontbijtsessie’, dit keer met als thema: GAMEN. Het is zo’n onderwerp waar veel mensen al gauw een mening over hebben. Van leerzaam, vermakelijk en inspirerend tot verslavend, a-sociaal en slecht voor het jeugdige brein. Maar gamen zegt (ook) veel over talenten van jongeren, en draagt bij aan de ontwikkeling. Games worden bovendien meer en meer ingezet voor ‘serieuze zaken’.

Praat mee, denk mee, beslis mee! Jouw mening telt!

Praat mee, denk mee, beslis mee! Jouw mening telt!

Wij zijn op zoek naar (ex-)cliënten die willen deelnemen aan onze cliëntenraad. Zowel volwassenen als jongeren (vanaf 16 jaar) zijn van harte welkom! Uiteraard geldt dit ook voor ouders van onze minderjarige cliënten. Je geeft zelf je beschikbaarheid aan, dus ook wanneer je niet altijd bij de bijeenkomsten kan zijn, kun je misschien op een ander moment wel zaken regelen, uitzoeken of organiseren. Alle hulp is welkom! Contact met de cliëntenraad kan per e-mail: clientenraad@b-az.nl

Activiteiten Zomer 2017

Activiteiten Zomer 2017

De inschrijvingen voor de activiteitenochtenden in de zomervakantie zijn gestart. We hebben weer een leuk aanbod samengesteld. Inschrijven kan tot uiterlijk 6 juni!

Begeleiding in Weerbaarheid breidt uit en specialiseert!

Begeleiding in Weerbaarheid breidt uit en specialiseert!

Begeleiding in Weerbaarheid breidt uit en specialiseert! Naast de woensdagmiddag is het nu ook mogelijk om een begeleidingstraject op de dinsdagmiddag te volgen. Daarnaast zullen Wieke en Ursula de Rots en Water specialisatietraining Austisme Spectrum Stoornis volgen om ook de deelnemers met een vorm van autisme optimaal te kunnen begeleiden! Je kan meer dan je denkt. Laten we het er samen uit halen.

BRUSjesgroepen

BRUSjesgroepen

We gaan weer van start met onze BRUSjesgroepen! Wil je je aanmelden of wil je graag meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@b-az.nl of bel naar 0162-318396 en vraag naar Mariëlle van den Diepstraten.

Activiteiten carnavalsvakantie

Activiteiten carnavalsvakantie

In de carnavalsvakantie hebben we twee leuke activiteiten op de planning staan! We gaan naar de Foodmarkt in Breda en Indoor Survivallen in recreatieparadijs De Belhamel. Ga jij met ons mee?

Advertentie Balans Magazine Angst & Dwang

Advertentie Balans Magazine Angst & Dwang

We staan deze maand weer met een advertentie in Balans Magazine. Dit keer in het themanummer over Angst en Dwang. Bij BAZ kunnen we je helpen om weer grip te krijgen op je leven en je leren om te gaan met je stoornis zodat jij straks weer lekker in je vel zit en vertrouwen hebt in de toekomst!

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Van SBB hebben wij de titel 'Erkend Leerbedrijf' ontvangen. Een titel waar we zeker trots op zijn! MBO of HBO opleidingen, bij ons staat de deur altijd open ...

Activiteiten kerstvakantie

Activiteiten kerstvakantie

Ook in de kerstvakantie hadden we weer verschillende leuke activiteiten gepland staan! Zo hebben we een muzikale workshop gevolgd bij Pianostudio Frank Antens, zijn we het nieuwe jaar goed begonnen met een kampvuur en hebben we als ware Picasso's onszelf geschilderd met Glow-in-the-Dark verf.

Op zoek naar nieuwe stagaires!

Op zoek naar nieuwe stagaires!

Nieuwe stagiaires pedagogische hulpverlening en communicatie gezocht voor het leerjaar 2017/2018. Ben jij nog op zoek naar een leuke en leerzame stage? Stuur dan een mailtje naar info@b-az.nl of bel naar 0162-318396.

Herbevestiging HKZ certificaat

Herbevestiging HKZ certificaat

Op 7 maart 2016 hebben wij de herbevestiging van ons HKZ certificaat gekregen. We hebben dit certificaat onder anderen ontvangen voor het bieden van specialistische hulp aan kinderen en volwassenen.